Nagyok az elvárások a júniustól a mozik műsorán szereplő Boss level – Játszd újra! (18) című filmmel szemben. Sokan az akciófilmek új korszakáról beszélnek a produkció kapcsán.

Frank Grillo, férfi főszereplő:
Egyetértek azokkal, akik magasra tették a lécet a film kapcsán. Nekem is komolyak az elvárásaim. Nagyon szeretném, ha a közönség azzal az érzéssel távozna a moziból, ami engem is elfogott, amikor olyan filmeket láttam, mint a Drágán add az életed! vagy a Halálos fegyver. Emlékszem, amikor először láttam ezeket a klasszikusokat, azt gondoltam magamban, még sosem találkoztam ilyen zseniális akciófilmekkel. A Boss level – Játszd újra! (18) egyfajta visszatérés ezekhez a legendás, 80-as évekbeli szuperprodukciókhoz.

Boss Level – Játszd újra!, Frank Grillo

Milyen a közös munka a rendezővel, Joe Carnahannal?
Naomi Watts, a film női főszereplője:
Remek élmény volt együtt dolgozni vele. Joe elképesztően energikus volt a forgatásokon, és az ilyen filmekhez éppen erre van szükség. Hihetetlenül jó döntéseket hozott, végig a közös munka során. Ráadásul egy rendkívül szeretetre méltó fickó is, nagyon élveztem vele az együttműködést.

Frank Grillo először 2011-ben dolgozott együtt a rendező Joe Carnahannal, a Fehér pokol című akciódrámában. Ezt követően csatlakozott a Marvel-moziuniverzumhoz: ő volt Brock Rumlow, más néven „Halálfej” az Amerika Kapitány filmekben, illetve a Bosszúállók: Végjáték című, világszerte rekordbevételt elérő produkcióban.

Mintha csak Frank Grillora szabták volna a főszereplő, Roy Pulver figuráját.
Joe Carnahan, rendező, forgatókönyvíró:
Abszolút jogos az észrevétel, kifejezetten Franknek írtam ezt a sztorit, és ez az egyik oka, hogy így remekel a filmben. A jeleneteket teljesen rá szabtam. Már majdnem nyolc éve dolgozunk együtt és készülünk arra, hogy ez a mozi megszülessen. Eközben még jobb barátok lettünk, és megalapítottuk a közös cégünket is. Úgyhogy biztosra mehettem a döntésem kapcsán.

Mel Gibson igazi világsztár, ő játssza Ventort, a negatív főszereplőt. Mennyire volt könnyű együtt dolgozni egy Oscar-díjas színészlegendával?

Joe Carnahan:
Mel Gibson igazából minden filmben saját magát adja: Mel Gibsont. Ránézel az arcára, és rájössz, hogy negyven év filmtörténelmet látsz. Ő a tápláléklánc csúcsa. Mel Gibson színészi játékát a hitelessége teszi zseniálissá. Nem fog úgy eljátszani egy negatív hőst, mintha az csak tisztán gonosz és rossz szándékú volna. Lehet, hogy végsősoron ez a figura célja, de Mel megmutatja az emberi oldalát is. Szóval egy olyan karaktert fogunk viszontlátni a mozivásznon, aki rémisztő, de mégis lenyűgöző, és meg lehet érteni a motivációit a tettei mögött. Erre nagyon kevés színész képes.

A főhős, Roy feleségét az Oscar-díjra jelölt Naomi Watts alakítja. Ez a szerep teljesen más volt, mint amilyenekben az utóbbi időkben megcsodálhattuk a színésznőt (pl. 21 gramm, vagy a Mulholland Drive).

A Boss Level – Játszd újra! (18) című filmben mintha A kör vagy A bűn árfolyamában látott Naomi Wattsot látnánk újra viszont.

Boss Level – Játszd újra!, Naomi Watts

Naomi Watts:
Imádom a kihívásokat, ezért csodálatos a színészek élete. A Boss level – Játszd újra! (18) valóban nem olyan film, mint amilyenekben általában játszom, de nagyon érdekesnek találtam már a forgatókönyvet is, szóval elvállaltam! Az én első jelenetem a film forgatásának tizenötödik napján volt, és határozottan olyan érzés fogott el, mintha egy férfiklubba sétálnék be. Ehhez kellett alkalmazkodnom, ez a film egy vad, pusztító tesztoszteronvágta.

Joe Carnahan:
Naomi egyszerűen az egyik legjobb kortárs színésznő. Ráadásul az övé a mozi egyik úgynevezett klasszikus arca – kifejező, érzelmes és magával ragadó. Páratlan módon mutatja meg a figurája különböző aspektusait, a félelmet, a szorongást, az önbizalmat vagy akár a veszteséget. Naomi képes minimális erőfeszítéssel rengeteget megmutatni. Ösztönösen ráérzett, hogy kicsoda a filmbeli Jemma és ez tökéletesen megfelelt az elképzeléseimnek. Hagytam, hogy magát hozza és ebbe az is beletartozott, hogy a saját hangján szólaljon meg. Nem akartam, hogy angol-ausztrál színésznő létére amerikai akcentussal beszéljen a filmben.