Mindig is filmezéssel akartál foglalkozni?

Nem. Amikor a főiskolát elkezdtem, még nem tudtam, hogy pontosan mit is szeretnék csinálni. A főiskolán volt egy tanárom, akinél filmelemzést is tanultam. Onnantól kezdve tudtam, filmkészítéssel szeretnék foglalkozni. Ennek már lassan 4 éve.

Norbert Aracsi

Mit szeretsz a munkádban legjobban?

A szabadságot és a kreativitást. Azt, hogy mindig valami újat hozhatok létre. Nincs ahhoz fogható érzés, mint amikor az ember viszont látja az elképzeléseit a vásznon. Emellett mindig új és érdekes embereket ismerhetek meg.

Milyen munkáid voltak eddig?

Kezdetben reklámfilmeket, klipeket csináltam. Többek között a Magyar Nemzeti Múzeumnak is készült egy reklámfilm körülbelül egy éve. Mindemellett számos imázs film és kisfilm van már mögöttem.

Mi volt a forgatásaid legemlékezetesebb momentuma?

Ez érdekes, mert mindegyiket szerettem, mindegyik más miatt volt nagyon jó. De, talán ha tényleg ki kell emelnem egyet az a Nemzeti Múzeum reklámfilm forgatása. Tudni kell hogy nagyon közel áll hozzám a történelem. Ezért is volt fontos megrendeznem a múzeum lépcsőjén lezajlott eseményeket. Ott, egy álmom vált valóra.

Milyen konkrét filmek, egyéb alkotások inspirálnak egy-egy munkánál?

Nálam ez mindig változik. Ha meglátok valami új dolgot akkor az hat rám és a munkámra is. Nem szeretek megragadni egy adott dolognál. Próbálok mindig új, érdekes dolgokat belevinni a munkáimba.

Jelenleg dolgozol valamin?

Igen. Egy magyar filmben dolgozom, mint werkfilmes. Valamint most zajlanak az előkészületei két filmemnek is. Ezeket tavasszal illetve nyáron szeretném leforgatni. Mindkettő külföldi és hazai filmfesztiválokra készül.

Hogyan képzeljük el Aracsi Norbertet munka közben?

Ez nagyon jó kérdés, talán a stábtagok jobban megtudnák mondani. De hogyha magamat kéne jellemeznem, akkor talán azt mondanám, hogy nagyon maximalista vagyok. Minden részletre odafigyelek. Úgy gondolom, hogy alkotni csak nyugalomban és jó hangulatban lehet. Ezért próbálom minden forgatáson megteremteni a családi légkört. Hiszem, hogy így mindenkiből a maximumot kilehet hozni.

Hogyan választod ki a munkáidhoz a színészeket?

Ez változó. Mindig van egy elképzelés bennem, hogy milyen karakter lenne jó az adott szerepre. Aztán ha meglátok egy színészt, akkor van, hogy azt mondom igen ő tökéletes az adott szerepre. Általában mielőtt felveszem velük a kapcsolatot megnézem őket színházakban ha van rá lehetőség.

Mit szól hozzád a szakma? Szeretnél egyáltalán megfelelni valakinek, valakiknek, vagy a filmkockák csak az önmegvalósítás eszköze?

Elsősorban magamnak szeretnék megfelelni. Hosszútávra vannak terveim, amiket szeretnék megvalósítani. Olyan filmeket akarok csinálni a jövőben, amiknek van mondanivalója és az embereket megmozgatja.

Szakmai példaképed?

Talán Zack Snyder stílusa áll a legközelebb hozzám.

Említetted hogy több filmen is dolgozol, miért épp ezt a két filmet ítélted meg úgy, hogy fesztiválra kerülhet?

Nagyon sok múlik a forgatókönyveken és úgy gondolom hogy két olyan egyedülálló történet kerülhet megfilmesítésre amely helyt tud állni filmfesztiválokon is.