Bodzsár Márk  Isteni műszak című új magyar filmjének  szereplői véradással életeket mentenek!

Bodzsár Márk Isteni műszak című filmjének szereplői Ötvös András, Keresztes Tamás és Jordán Adél a Vöröskereszt szervezésében véradáson vesznek részt október 26-án, szombaton 15 óra 30 perckor a Corvin moziban!

orok beke rend_bodzsar mark_ foto_szabo adrienn 2012 (43)

15.00-19.00-ig várnak a helyszínre minden olyan filmrajongót és önkéntest, akik csatlakoznak hozzájuk és szívesen segítenek azzal, hogy vért adnak, és azokat is, akik szeretik az abszurd humort és van kedvük megnézni a filmet!

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség. Ehhez  beteg embertársaink évente közel fél millió önkéntes véradományát, önzetlen segítségét várják.

A szervezők prioritásként kezelik a lakosság részvételi arányának emelését, ezen belül is a 18. életévüket betöltött fiatalok megnyerését.

 A véradáshoz szükséges, hogy eredeti TAJ- kártyával és fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, útlevél, stb.) és lakcímkártyával rendelkezzenek. A véradóknak a véradás után apró ajándékokkal köszönik meg áldozatos segítségüket.

A társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítése érdekében a Magyar Vöröskereszt Fővárosi Szervezete elsősegélynyújtó bemutatóval is készül. Az újraélesztés mellett lehetőség lesz elsősegélynyújtó totók kitöltésére, a kisebbeknek elsősegélynyújtáshoz kapcsolódó színezőkkel készülnek, a bátrabbak pedig megpróbálhatják a „valóban vérző, arcukon valóban fájdalmat tükröző” sérültek ellátását.

A vetítésre érkezők a Corvin mozi aulájában sebesült imitátorokkal is találkozhatnak, és kedvük szerint bekötözhetik, elláthatják őket.