Az Itt a vége (This is the End, hazai bemutató: október 17.) helyszíne egy házibuli James Franco hollywoodi villájában. A bulira sajnos pont akkor kerül sor, amikor vége a világnak: így a sok összegyűlt híres vendég együtt nézhet szembe az utolsó ítélettel.

Itt_a_vege_poszter

Ha annyiszor kapnék tíz centet, ahányszor azt mondták vagy írták rólam, hogy minden filmben saját magamat játszom, már nem is kéne többet játszanom: megélnék életem végéig – magyarázza az alapötletet a film kitalálója és egyik főszereplője, Seth Rogen. – Úgyhogy most tényleg mindenki saját magát játssza. Így aztán a forgatás részben egy nagy buli volt a legjobb barátaimmal, Jonah Hill-lel, James Franco-val, Emma Watson-nal meg a többiekkel, részben csoportterápiaként is működöt: végre megmondhattuk a kendőzetlenül rossz véleményünket egymás filmjeiről és szerepeiről. És filmre is vettük… hogy később ne lehessen letagadni.

A saját magukat játszó sztárok ötlete nagyon bejött: a vad komédia elsöprő sikert aratott az Egyesült Államokban, több mint 100 millió dollár bevételt termelt a tengerentúlon – kár, hogy ha egy film a világvége idején játszódik: nehéz kitalálni hozzá a folytatást.

IC Press