MITTELCINEMAFEST 2011

 IX. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál

 2011. november 5-15. 

Az idén 2011. november 5 – 15. között kerül megrendezésre a budapesti  Puskin Moziban  a MittelCinemaFest 2011 – IX. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.

Az Olasz Kultúrintézet és a Cinecitta Luce- FILMITALIA által szervezett fesztiválon, amely a Puskin Mozi, a Budapest Film Zrt. és több közép-európai olasz kultúrintézet közreműködésével jött létre, 10 új olasz film lesz látható. November 9-én, szerdán pedig válogatást láthatnak a római RIFF filmfesztivál rövidfilmjeiből (2010-2011). A fesztivál Budapesten kívül, szintén novemberben, Pozsonyban és Krakkóban is megrendezésre kerül.

            A fesztivál filmjei Budapesten a következők: Nyugalmas élet (rendezte: Claudio Cupellini), Senki sem ítélkezhet felettem (rendezte: Massimiliano Bruno), Micsoda szép nap (rendezte: Gennaro Nunziante), Tatanka (rendezte: Giuseppe Gagliardi), Örök fiatalság (rendezte: Pupi Avati), Az első tanítói állás (rendezte: Giorgia Cecere), Éretlenek (rendezte: Paolo Genovese), Szenvedély (rendezte: John Turturro), A vég nekem a kezdet (rendezte: Jo Baier), Életem asszonya (rendezte: Luca Lucini).

A fesztivál filmjeit a budapesti Puskin Moziban (1053 Budapest, Kossuth L. u. 18. Tel.:429-6080) vetítjük, olasz nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással. A rövidfilmek olasz nyelven, angol felirattal láthatók.

A Fesztiválon, az előző évekhez hasonlóan, idén is számos rendező, színész, operatőr lesz jelen: Claudio Cupellini, és Pohárnok Gergely, a Nyugalmas élet c. film rendezője valamint operatőre, Paolo Genovese, az Éretlenek c. film rendezője, Peppe Servillo, színész-énekes, aki a Szenvedély c. filmet mutatja be. A többi filmet Dr. Michele Sita fogja ismertetni.