A Reddit felhasználói szombaton magától James Camerontól tudhatták meg az közelgő Avatar c. film folytatásának részleteit.

Cameron elmondta, hogy jelenleg az Avatar három folytatásán dolgozik, és hat héten belül befejezni tervezi őket.

„A második, harmadik és negyedik rész mind egyidőben készül” írta.

„Alapvetően most mind gyártás előtt áll, mert tervezés alatt vannak a lények, a beállítások és a karakterek, amelyek végigkísérik majd mindhárom filmet. Be kéne fejeznünk mindhárom forgatókönyvet a következő – azt mondanám – hat héten belül.”

Bár az Avatar forgatókönyvét ő maga írta, a folytatások forgatókönyvében Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver és Shane Salerno is segítik a munkáját.

A legnagyobb feszültséget most épp a kivágások körül érzem, szeretem a film hosszát lerövidíteni olyan hosszúra, amely megfizethető” írta a Redditen.

Cameron megismételte, hogy szereti a 3D filmeket és a nagy képernyős formátumot.

„Azt hiszem, minden mozifilmnek örökké 3D-ben kellene készülnie, de a vetítésnek még jobbnak és szebbnek kellene lennie,” írta. „Azt akarom, hogy az emberek lássák a mozikban, amit én látok a tökéletesen kalibrált vetítőtermemben és az emberek nem azt látják. Nagyobb formátum. Szeretnék nagyobb képernyőket látni.”

De amikor eljön a történetmesélés, szeretné a filmeket kis képernyőre tükrözni.

„Szeretném látni, Hollywood felöleli az írás fontosságát azokban a játékfilmekben, amelyeket jelenleg látni a televíziós sorozatokban – nagyobb hangsúlyt fektetve a karakterekre és kevesebbet a robbanásokra és a pirotechnikára,” írta. „Azokról a nagy „sátorpólusú” filmekről beszélek, amelyek szerintem kellemetlenül hangosak és gyorsak.”

Az Avatar 2 forgatása a tervek szerint idén ősszel kezdődik. A filmek 2016 decembertől 2018-ig kerülnek bemutatásra.

avatar_film_06

Az „Avatar” 2009-ben világszerte 2,8 milliárd dollárt hozott. A sci-fi eposz 2010-ben Oscar-díjat kapott az operatőri munkáért, a vizuális effektekért és a művészeti rendezésért. Az új filmek, amelyek állítólag új élőhelyekre és kultúrákhoz vezetnek el minket, biztos, hogy a film technológia határait még jobban ki fogják szélesíteni.

Sam Worthington, Zoe Saldana és Stephen Lang, a kasszasiker főszereplői vissza fognak térni a folytatásokban. A karakter első részben történt halálának ellenére Sigourney Weaver szintén visszatér, mint Dr. Grace Augustine. „Ki mondta, hogy meghalt? Senki nem hal meg egy sci-fi -ben,” mondta Cameron 2010-ben. „Függetlenül attól, hogy Grace él, vagy hal, Sigourney ügynökén több múlik, mint bármin.