Bár Jamie Foxx Electrót, a főgonoszt alakítja a nyár nagyon várt, és különösen látványosan ígérkező képregényfilmjében, A csodálatos Pókember 2.-ben, mégis ragaszkodik a pozitív szerepvállaláshoz. Ő is csatlakozott a WWF (a világ egyik legnagyobb környezetvédelmi segélyszervezete) új programjához, az Earth Hour Blue-hoz. Foxx azt kéri Pókember rajongóitól, a neten keresztül adakozzanak egy ugandai vidék falvai számára, hogy ott napkollektorokat és agyagtűzhelyeket építhessenek, és így megóvják a környéken frissen rehabilitált, eltűnésre ítélt erdőt. Ahogy a színész videóüzenetében mondja, egyetlen energiatakarékos agyagtűzhely építése évente 33 fa túléléshez járulhat hozzá. Idén a WWF segítségével fiatal önkéntesek egymillió facsemetét ültetnek el Ugandában.

Jamie Foxx-ACsodalatosPokember2_jelenetfoto (8)

Jamie Foxx azt nyilatkozta, hogy egy szenvedélyes videófelvétel győzte meg arról, segítenie kell. A felvételen ugandai szuperhősök próbálták bebizonyítani a világnak, hogy a faültetésre szükség van, ám ahhoz, hogy a fák életben maradhassanak, a közelben élők energiafelhasználást is meg kell oldani.

Foxx valamint A csodálatos Pókember 2.-beli partnerei, Andrew Garfield és Emma Stone az idén együtt száll szembe a környezetrombolással – reméljük, a szuperhősök ezúttal is győznek.

A videó itt látható:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9hXDzCtXguY[/youtube]

IC Press