A magyarhangya következő filmje a Mártírok című orosz dráma lesz Kirill Szerebrennyikov rendezésében, mely 2017 január 12-én kerül a hazai mozikba.

A tizenéves Veniamin először csak nem akar részt venni az iskolai úszáson, aztán egyre furcsábban viselkedik. Anyja azt gyanítja, drogozik, pedig egészen másról van szó: a fiú vallási fanatikussá vált. Hamarosan teljesen felbolygatja anyja, osztálytársai és az egész középiskola életét. Folyamatosan a Bibliából idéz és annak tanításait fegyverként fordítja mindenki ellen. Egyedül Elena, a biológiatanár veszi fel a kesztyűt.

Marius von Mayenburg Mártír című drámájából a neves orosz színházi rendező, Kirill Szerebrennyikov rendezett nagy hatású filmet. Szerebrennyikov a moszkvai Gogol Központ művészeti igazgatója, akinek Az áldozatkaszkadőr című 2006-os filmjét számos fesztiválon díjazták, Izmena (Betrayal) című drámáját 2012-ben Arany Oroszlánra jelölték a Velencei Filmfesztiválon. A Mártírok Cannes-ban François Chalais Díjat kapott.

Mayenburg drámáját 2013-ban a Katona József Színház is műsorra tűzte Dömötör András rendezésében, és azóta játsszák a Kamrában.