Jared Leto nem viccel. A Suicide Squad – Öngyilkos osztag (Suicide Squad, hazai bemutató: augusztus) forgatása során mindenre hajlandó volt, hogy jó Joker váljék belőle. Márpedig a jó Joker őrült Jokert jelent, kegyetlent és lelkiismeret nélkülit.

– Sokat tanultam, műveltem magam a szerephez – nyilatkozta nemrég az Oscar-díjas színész/zenész. – Először szakemberekkel, orvosokkal, pszichiáterekkel beszéltem, azután olyanokat kerestem meg, akik borzasztó bűnöket követtek el: elmegyógyintézetekbe, börtönökbe jártam, beszélgettem velük, próbáltam ellesni minden szemvillanásukat. És végül eldobtam az egészet, és elkezdtem alapjaiból felépíteni önmagamat: úgy is maradtam egy jó ideig.

SuicideSquad_jelenetfoto_Jared Leto

Jared Leto

Leto az egész forgatás alatt Jokerként működött, és ez alaposan meg is viselte a kollégáit.

– Én most ismerkedtem meg Jared Letó-val – nyilatkozta a múlt héten Will Smith, aki a szuper-mesterlövészt, Deadshotot játssza az év talán legőrültebb, leglátványosabb filmjében, melyben a rossz szuperhősök együtt küzdenek egy jó ügyért. – És kiderült, hogy nagyon jó fej srác. A forgatás alatt valaki egészen más volt velünk: az igazi Joker.