Film és főzés nem idegenek egymástól, e két örömforrás gyakran találkozik – Hollywoodban sokáig Peter Falk volt a magyar konyha legnagyobb pártfogója: régebben, amikor a barátait otthonában látta vendégül, jó néhányszor saját készítésű paprikás csirkével kedveskedett nekik.

A Julie& Julia – Két nő egy recept (Julie & Julia, hazai bemutató: október 15.) című vígjátékban igazi színésznagyságok főznek: Meryl Streep és Amy Adams is fehér kötényt ölt, és ennek kapcsán a filmfővárosban egyre többet beszélnek az ételekről: Nora Ephron új rendezésének jó hangulatú New York-i premierjén pedig legalább annyi szó volt kulináris, mint vizuális örömökről. A Meryl Streep szakácstanítványát alakító Amy Adams – a hazai konyhaművészet nagyobb dicsőségére – azt nyilatkozta, hogy az ő fő műsorszáma otthon a gulyásfőzés.

– Én inkább enni szeretek, mint főzni – vallotta be a már két Oscarra jelölt ifjú színésznő. – Az én konyhai tehetségem inkább az, hogy ki tudok hozni egy normális ételt abból, ami épp van otthon. Valami gulyás-szerűség végül mindig összejön.

IC Press