Festőmunkásnak csapott fel Jodie Foster: pemzlit ragadott, hogy új színekbe öltöztesse egy idős házaspár otthonát Los Angeles egyik elővárosában. Nem egyedül tette, hanem egy amerikai filmes és tévés alapítvány önkéntesei oldalán, akik rendszeresen idős tévések megsegítésére vállalkoznak. A felújított ház ugyanis egy 85 éves tévés technikus, Ben Lopp és felesége otthona. Az idős házaspárnak jelenleg már se pénze, se energiája nincs arra, hogy házát felújítsa.

Évtizedeken át nagyon keményen dolgoztak ezek a mára idős szakemberek, és nekünk kötelességünk, hogy valamit visszaadjunk azért, amit a filmes és tévés szakmáért tettek – nyilatkozta Jodie Foster, hozzátéve, nem is gondolta volna, hogy a házfestés ennyire megerőltető munka. Úgy gondolja, már csak ezért is megérte a vállalkozás.

Az önkéntesek munkája mellett az Amerikai Mozgókép Akadémia idén 5 millió dollárt szán az idős filmes szakemberek életminőségének javítására.

Jodie Fostert egyébként legközelebb nem pemzlivel a kezében láthatjuk, hanem A belső ember című thriller női főszereplője lesz Denzel Washington és Clive Owen oldalán. (Inside Man – hazai bemutató: 2006. március 23.)