Keanu Reeves hamarosan újra a menő bérgyilkos, John Wick szerepében akciózik, ezúttal Mátrixbeli színésztársa, Laurence Fishburne oldalán. A keleti harcművészeti elemekben, stílusosan megkoreografált akciójelenetekben bővelkedő filmben Reeves ezúttal is hozza a tőle megszokott kemény és kifinomult formáját, Fishburne pedig a kegyetlen alvilági vezér szerepében veszi pártfogásába őt. A Mátrix kultikus szereplőinek nagy találkozása a film Los Angeles-i premierjén vált teljessé, ahova Neot és Morpheust Trinity, azaz Carrie-Anne Moss is elkísérte. A trió 14 év után, a rajongók nagy örömére, – még ha csak egy fotó erejéig is – újra összeállt. „Annyira menő, hogy megint Laurence Fishburne-nel dolgozhattam. Egyik alkalommal, mikor összefutottunk megemlítette mekkora rajongója az első filmnek. Aztán rákérdezett, hogy lesz-e folytatás. A következő héten pedig már a kezében is tartotta a forgatókönyvet. Annyira király érzés volt, hogy együtt állhattunk a kamerák előtt. Remélem a rajongók is élvezni fogják. Történelmi pillanat volt.” – nyilatkozta Reeves az egyik online oldalnak.

Az 52 éves Reeves 2014-ben bújt először John Wick, minden idők legkeményebb bérgyilkosának bőrébe. A film a sajtó és a közönség nagy kedvencévé vált, John Wick kultstátusza pedig megkérdőjelezhetetlen lett. Reeves kitartóan készült a folytatásra, 2 és fél hónapig edzett, hogy az autósüldözésekben, a közelharcban és a fegyverhasználatban ezúttal is verhetetlenné váljon. „A felkészülések alatt bármit fegyverré változtattam ami a kezembe került. Brutál kiképzés volt. Minden, amit látnak majd a vásznon 100% Keanu. Na jó, legyen inkább 90. „ –mesélte nevetve a színész a pörgős akciófilm premierjén.

A John Wick: 2. Felvonás (18) további szerepeiben Common, Ruby Rose, Ian McShane, John Leguizamo, Franco Nero, valamint Laurence Fishburne látható február 23-tól a mozikban