A bajusz fertőző. Johnny Depp, aki a legváratlanabb maszkokkal, hajakkal és arcszőrzetekkel szokta feldobni figuráit, ezúttal a bajuszból csinál divatot. Új akcióvígjátéka, a Mortdecai (Mortdecai, hazai bemutató: 2015. január) főszerepében hóbortos arisztokratát, műkereskedőt, magándetektívet és betörőt alakít, aki James Bond és Clouseau felügyelő keveréke. Plusz az ég felé mutató, szépen pödört bajusz büszke tulajdonosa.

Mortdecai_bajus

A neten már keringenek azok a plakátok, amelyeken Depp filmbeli partnerei: Ewan McGregor, Paul Bettany, Gwyneth Paltrow és Olivia Munn is hasonló bajuszt visel. A plakátok ötlete állítólag magától Gwyneth Paltrow-tól származik.

– Amikor először megláttam Johnny Depp-et egy smink-próbán, felkiáltottam: „én is kérek egy ilyen bajuszt” – ismerte el Paltrow. – A stáb tagjai persze nevettek, és továbbadták, mit mondtam. Olyan szólásmondás-féleség lett belőle a forgatáson. Persze meghallotta David Koepp, a rendezőnk is, és ő ajánlotta a cég marketingeseinek, hogy csináljanak vele valamit. Így születtek a bajszos Mortdecai-plakátok. A fiam máris imádja.

IC Press