A Velencei Filmfesztivál még nem ért véget, de sokan már összegeznek: a ragyogó esemény egyik legnagyobb meglepetését Scott Cooper maffiafilmje, a Fekete mise (Black Mass, hazai bemutató: november 12.) hozta, mely – a kritikai visszhangok szerint – új magasságokba emelheti főszereplője, Johnny Depp pályáját. A film megtörtént esetet dolgoz fel, egy bostoni gengszterfőnök felemelkedését, aki annak köszönhette sikereit, hogy az FBI segítette őt – információért cserébe.

FeketeMise_jelenetfoto (1)

A véres és izgalmas történet fantasztikus szereplőgárdával került filmre. Depp mellett Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Peter Sarsgaard, Kevin Bacon és Dakota Johnson játszik. A rendező azonban minden újságírónak felhívta a figyelmét, hogy a Fekete misé-nek van még egy főszereplője: Boston.

– Boston miden más amerikai várostól különbözik – vélekedett a rendező. – Itt elképesztő a bezártság, az összetartás. Hiába épült tengerpartra, befelé, a szárazföld felé néz. Csak itt történhetett meg, hogy egy FBI ügynök (Joel Edgerton) ilyen szoros szövetségre lépjen egy pszichopata bűnözővel, és végül 40 év börtönt vállaljon helyette… mert gyerekkori barátok. Elképesztő világ ez, szigorú törvényekkel.