Egy kegyetlen gengszterfőnök nem lehet egyúttal bohó kalózvezér is. Sajnos. Scott Cooper – a Fekete mise (Black Mass, már a mozikban) – rendezőjének nyolcéves lánya, Stella kénytelen volt megtanulni a leckét. A kislány ugyanis A Karib-tenger kalózai-nak nagy rajongója, és nagyon imponált neki, hogy az apukája Jack Sparrow-val dolgozik. Ám amikor apja végre magával vitte a forgatásra, és bemutatta a hősnek, a kislány sírva fakadt.

FeketeMise_jelenetfoto (2)

Hiszen nem a kalózt találta, hanem a dél-bostoni maffia kegyetlen főnökét. Johnny Depp hideglelősen kék kontaktlencséje, sárgított foga, ritkásra nyírt, hátrafésült haja – mind az izgalmas film kegyetlen antihőséhez tartozott már: ezek a kellékek talán Golden Globe-ot és Oscar-t hoznak a színésznek, de a kislányt halálra rémisztették.

– Láttam, hogy szegény mennyire elhűl – mesélte egy nem régi interjúban Depp. – Először én is majdnem úgy megrémültem, mint ő. Mit csinálok majd a rendező síró gyerekével? De azután megszólaltam Jack Sparrow hangján: és láttam, hogy minden gyorsan rendbe jön. Megértette, hogy a kalózvezér valamiért álruhában van: maffiafőnöknek öltözött…