A TAVASZI SZÜNET „HIVATALOS” TÁMOGATÓJA

Nyóc évvel ezelőtt, 2004-ben elkészült az első magyar gettórajzfilm, egy visítva röhögős történetet Budapest leghírhedtebb kerületéről, ami letarolta a világ animációs fesztiváljait és igazi kult filmmé vált itthon. Azóta felnőtt egy újabb generáció, akik már máshogy látják a világot. Ezért 2012-ben visszatérünk hajdani piroslámpás kerületünkbe, de immár 3D-ben! A NYÓCKER 8D teljesen újravágva, kicsit lerövidítve, vadonatúj jelenetekkel április 5-étől látható a hazai moziban.
A budapesti dzsungel mélyén, a nyolcadik kerületben egy csapat gyerek, cigányok, magyarok, egy kínai és egy arab arra szövetkezik, hogy a lehető leggyorsabban rengeteg pénzt állítson elő. Pénz persze mindig kell. De mire kellhet nagyon sok pénz? A cigány Ricsi és a magyar Julika egymást életre-halálra gyűlölő szüleit kell kibékíteni a földi javakkal, hogy a két szerelmes a gazdagság árnyékában végre egymásé lehessen. Egy ideig megy minden, mint a karikacsapás: a piti kis bűnözők és a korrupt rendőrök háta mögött a gyerekek azt használják, ami van nekik: az eszüket, a fantáziájukat és az ügyességüket. Túljárnak minden és mindenki eszén. Szegénység, kurvák, stricik, gravitáció, tér és idő nem számít. A lassan összecsiszolódó kölykök egy zseniális ötlet segítségével visszarepülnek az időben, és a földtörténet őskorában olajat fakasztanak a leölt mamutok hulláiból.A Nyócker alatt hatalmas olajmező képződik, és a gyerekek pillanatok alatt mesés gazdagságra tesznek szert. Az üzlet beindul. Rambo DVD díszkiadásban, ötcsillagos sulibüfé, arany rolex mindegyikük kezén, Szinyei-Merse Majálisa rajzórára bevitt feladatként. A szülők természetesen gyanút fognak, de ami ennél rosszabb, gyanút fog a világ is. A hirtelen felbukkanó rengeteg olaj zavart okoz a gépezetben és a nagyhatalmak nyomozásba kezdenek. A Nyócker körül szűkül a kör….

A Nyócker forgatókönyvét Novák Erik eredeti ötlete nyomán, Novák Erik és Gauder Áron történetéből Nagy Viktor, Orsós László Jakab és Damage írták. A filmet Gauder Áron rendezte, a kreatív producer Novák Erik, zenéjét Hammer Zsolt, Jávorka Ádám, László Viktor, Hunyadi Alex és Spacecafe szerezték. A zenei betéteket LL Junior, a Ludditák, a Modul & Dermot, Ogly-G., CopyCon, GanXsta Zolee, a Balkán Fanatik, a Spacecafe és a Kamikaze adják elő.

A film szereplői L.L Junior, Szabó Győző, Gryllus Dorka, Fullajtár Andrea, Gesztesi Károly,

Pindroch Csaba, Badár Sándor, Szacsvay László és Ganxta Zoli hangján szólalnak meg, és néhányuk az arcvonásait is kölcsönözte a karakterének.

Az elmúlt nyóc évben felnőtt egy újabb generáció, akik már máshogy látják a világot. Ezért 2012-ben az alkotók visszatérnek hajdani piroslámpás kerületünkbe, de immár behúzva a nézőt a történet terébe, 3D-ben! A sokak által ”magyar South Park”-nak nevezett film teljesen újravágva, vadonatúj jelenetekkel és meglepetés zenékkel a Lakatos és Csorba Kft. forgalmazásában NYÓCKER 8D címmel április 5-étől látható a hazai moziban.

http://www.facebook.com/Nyocker8D