Két fiatal zsaru egy kábítószer-kereskedő után nyomozva kamasznak öltözik, és álruhásan beépül egy amerikai középiskola diákjai közé. Jonah Hill és Channing Tatum akcióvígjátéka, a 21 Jump Street – A kopasz osztag (21 Jump Street, hazai bemutató: május 3.) őrült ötletből készült, és őrült is maradt: az amerikai mozis eredmények azt bizonyítják, hogy a nézők vevők a gyors poénokkal kombinált gyors akciójelentekre.

21jump_street-a-kopasz-osztag-5
Egy nehézséggel azonban jár egy ilyen film: a sztárjait állandóan azzal zaklatják az újságírók, hogy a saját iskolai élményeikről kérdezgetik őket. És, bármilyen meglepő, a színész nem ugyanazt élte át, amit a figura, aki eljátszik. A film szerint Channing Tatum nem a tanárok kedvence, de a suli királya, az a rendőr viszont, akit Jonah Hill alakít örök áldozat, akit a srácok gúnyolnak, a lányok sajnálnak – ezért nem akar rendőrként sem iskolába menni bevetésre.

– Ha most járnék suliba, biztosan jobban érezném magam, mint eredetileg – vallotta be Channing Tatum egy sajtótájékoztatón. – Atléta voltam, de állandóan bukásra álltam. Szívesen nekifutnék még egyszer.

– Csak az volt fárasztó a kamaszkorban, hogy az ember egész nap igyekszik laza lenni – vélte partnere, a film kedvéért átmenetileg lefogyó Jonah Hill. – Egyébként nekem nagyon bejött a gimi. Szerintem, ebben a korban a legjobb fej az ember. Miközben a 21 Jump Street-et írtam, folyton a még kamaszkorú húgomat kérdezgetem, hogy mit hogyan kéne megfogalmaznom. ő meg mindig tudta a választ, bár az többnyire az volt: „Na, ilyet biztosan nem mondanak egy suliban. És nem is csinálnak!”

IC Press