„A kutya az ember legjobb barátja” – tartja a mondás. Most azonban az emberek tettek meg mindent, hogy segíthessenek eb társaikon. A Fehér Isten (16) (már a mozikban) stábja és szereplői nevében Psotta Zsófia és Nagy Ervin a héten adománnyal támogatták a Doktorok az Állatokért Egyesület Alapítványt (DOKTA), melynek vezetője, Dr. Kozma András nagy örömmel fogadta az ajándékot. Az Alapítvány elsődleges célja, hogy elősegítse a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának telephelyére befogadott állatok kezelését, így a befolyt összeget gyógykezelésére, táplálására és új gazdik szerzésére költi majd az egyesület.

A majd 21.000 nézővel büszkélkedő Fehér Isten stábja nem első alkalommal segít a bajba jutott kutyákon. A film forgatása során használt több mint 280 kutya nagy része szintúgy menhelyről került ki és közülük azóta már majdnem mindenki új családra is talált. Ezúttal azonban nem csak a filmben lévő ebek kaptak figyelmet.  Az Illatos úti menhelyen több száz kutya és macska kap segítséget orvosi ellátás, oltások, féregtelenítés és chip formájában. Az Alapítvány külön feladatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és fő célja, hogy új gazdikat találjon a befogott, leadott kutyáknak és macskáknak.

Annak érdekében, hogy tovább támogathassa az Illatos úton végzett fontos munkát a Fehér Isten stábja, július 13-án, vasárnap 10 és 15 óra között egy különleges örökbefogadó napot szervez a családra vágyó állatok megsegítésére. A szervezők különleges meglepetésekkel és programokkal várják az érdeklődőket, akik találkozhatnak a film résztvevőivel, illetve megnézhetik hogyan képezték ki az egyes feladatokra a kutyákat. Az örökbefogadó vállalkozók Fehér Isten ajándékot kapnak.