Az egyre jobban beinduló díj-szezon egyik legtöbbet emlegetett darabja biztosan David O. Russell új filmje, a Joy (Joy, hazai bemutató: 2015. december 31.) lesz. A Napos oldal és az Amerikai botrány után zsinórban ez lehet a rendező harmadik nagy díjhozó filmje, és sok más szempontból is újrázás: hiszen ismét Jennifer Lawrence valamint Bradley Cooper a főszereplő (ők is megint díjesélyesek) sőt, Robert De Niro is visszatért a csapatba.

De az első vetítések utáni közönségtalálkozókon a rendező azt is elárulta, mi mindenben első számára a film: például még sosem volt női főhőse. És ez még semmi. Ahogy a rendező mondta: Lawrence az első női szereplője, aki nem bolond.

– Nincs is ennél merészebb – nyilatkozta Russell. – Mertünk Jennifer Lawerence-ből normálist csinálni, és megmutatni, hogy milyen különleges dolog a normalitás.

Joy_jelenetfoto (4)

A mozinézők azt is megtudták, hogy e film kedvéért született meg a színésznő szupersztár első mozis duettje: a férjét játszó Edgar Ramirez-zel énekli el a Something Stupid-ot, bár előtte hosszan veszekedett a rendezővel, hogy megússza.

– Aznap volt valami vírusfertőzésem, utáltam az egészet, féltem, hogy éneklés közben elhányom magam – emlékezett Jennifer Lawrence a közönségtalálkozón. – De végül is, örülök, hogy belementem.