Hollywood kedvenc színésznője és a világ egyik legszélesebb mosolyának birtokosa, Julia Roberts érdekes módon igyekezett minél kevesebb időt tölteni legújabb filmje, a Charlie Wilson háborúja forgatásán. Julia ezúttal nem gyermekeire hivatkozott, hanem azt akarta kifejezetten elkerülni, hogy jó barátját, Tom Hanks-t mezítelenül lássa. Mivel a frivol politikai szatírában Hanks egy botrányos életvitelű texasi szenátort alakít, elég sokszor kerül le róla a ruha – ami a fiatal Emily Bluntnak is okozott némi problémát -, de Julia Roberts szerint feltehetőleg a stáb is tartott a mellékhatásoktól.

– Nem mentem be a forgatásra, amikor Tom meztelen jeleneteit vették fel. Ilyenkor küldtek egy körlevelet, amiben az volt, hogy aki nem bírja az ilyesmit, az inkább maradjon otthon – és én otthon is maradtam.

Maga Julia már régóta nem hajlandó vetkőzni a vásznon – sőt, véleménye szerint azok a színésznők, akik vállalnak pucér szerepeket, nem maradnak hűek hivatásuk szelleméhez. Ezzel az állítással elég nehéz egyetérteni. (Charlie Wilson’s War – hazai bemutató:2008. február 7.)