Hollywood egyik legszebb színésznője, a 39 éves kora ellenére is gyönyörű Julia Roberts igen egyszerű módszerrel vigyáz szépségére és súlyára. Ha úgy érzi, hogy némi felesleget szedett fel vagy fennáll a hízás bármiféle veszélye, Julia egyszerűen odamegy a ruhásszekrényéhez és felpróbálja azt a szexi barna pöttyös ruhát, amelyet egyik legnagyobb sikerében, az 1990-es Micsoda nőben hordott. A ruha sokkal jobban működik, mint a legprecízebb mérleg, hiszen nem csak az esetleges túlsúlyt mutatja meg, hanem azt is, hogy az pontosan hol jelentkezik – ha jelentkezik egyáltalán.

– Annak idején imádtam ezt a ruhát – árulta el Julia -, és nagyon elégedett voltam az alakommal is, így néhány hetente belebújok, hogy biztos legyek benne, hogy minden rendben van – ha pedig szűknek érzem, akkor rögtön figyelni kezdek arra, hogy mit eszem.

Igaz, Julia mostanában már csak a hangját kölcsönzi, a Malac a pácban című családi filmben, a Charlotte nevű kedves póknak – de továbbra is abban a biztos tudatban élhetünk, hogy egyik legnagyobb kedvencünk most is a régi. (Charlotte’s Web – hazai bemutató: 2007. február 15.)