A Wachowski testvérek – az elmúlt évtizedek legkülönlegesebb alkotópárosa – csak különleges világokban utaznak. A Mátrix-trilógia tette őket legendássá, de a Felhőatlasz-szal is azt bizonyították: elképesztő fantáziával és nagy játékos kedvvel készítik filmjeiket.

felhoatlasz-20

És már forgatják új művüket, a Jupiter Ascending című sci-fi kalandot, melynek a forgatókönyvét is ők írták. A film főszerepét Mila Kunis alakíja, őt hívják Jupiternek: az átlagos, chicagói lány különös kalandba sodródik, amikor érte jön a Földre egy genetikusan módosított, egykori kommandós (Channing Tatum). A történet Chicagóból a csillagok közé vezet, és – ahogy ezt már Wachowskiéktól megszokhattuk – a vad kalandok közben az Univerzum néhány végső, nagy kérdését is felteszi.

A rendezők csupa régi munkatársukkal kezdtek forgatni a London-környéki Leavesden Stúdióban: a producer, az executive producerek, a digitalis effektusok tervezője, az operatőr, a látvány- és jelmeztervező és a sminkes is segítette már munkájukat a Mátrix-ban és a Felhőatlasz-ban.

A film méreteit jelzi, hogy a stáb majd három hónapig dolgozik majd Angliában, hogy azután Chicagóba tegye át a székhelyét. A filmet a Warner Bros. fogja forgalmazni.

IC Press