A Bourne-rejtély, az X-Men 2. és a Trója sztárja, a legendás angol színész, Brian Cox és a gyönyörű, fiatal tehetség, a magyar-osztrák származású Coco König főszereplésével 2016. október 27-én kerül a hazai mozikba a derűs, szellemes és életigenlő JUTALOMJÁTÉK  című magyar-angol vígjáték, a Mythberg Films gyártásában, az A Company Hungary forgalmazásában, szinkronizáltan és feliratosan egyaránt. Elkészült a film előzetese és plakátja!

jutalomjatek_poszter

Sir Michael Gifford színészlegenda lehetetlen alak: mindenkivel goromba, folyamatosan káromkodik, kiszámíthatatlan, amióta pedig gyógyíthatatlan beteg, még elviselhetetlenebb. Gondozók sorát űzte már el maga mellől, és most újabb áldozata érkezik, az Angliába települt fiatal magyar színésznő, Dorottya. A lány titkon abban reménykedik, hogy Sir Michael a szárnyai alá veszi, ám az idős színész vele is nyers és bárdolatlan. Amikor azonban kiderül, hogy Dorottyának van humorérzéke, kapcsolatuk egy csapásra megváltozik. A JutalomJáték egy derűs, szellemes, életigenlő alkotás, melyben Brian Cox, a legendás angol színész (A Bourne-rejtély, az X-Men 2. és a Trója) ismét emlékezetes alakítást nyújt. Dorottyát a magyar-osztrák származású, tehetséges fiatal színésznő, Coco König alakítja, aki az ausztriai Akademientheater és Burgthearter, valamint a német Berliner Ensemble színpadát egyaránt meghódította már, de a párizsi Odeonban is fellépett, Luc Bondy Ivanov-rendezésében. A JutalomJáték után a december végén mozikba kerülő szuperpodukcióban, az Assassin’s Creed-ben is forgatott.

„A film a komédia és a tragédia erőteljes keveréke. Számomra nem kevésbé fontos az a „kettős nézőpont” is, amelyet annak köszönhetek, hogy a Magyar Népköztársaság bölcs vezetőinek hála sikeres magyar filmrendezőből visszafokozódtam (vagy talán előléptem) bécsi sofőrré. Filmrendezőként különösen izgatnak az éles kontrasztok, jelen esetben az ellentét – és remélhetőleg – összhang egy nagy formátumú, tekintélyes angol színész és egy látszólag félénk, ízig-vérig kelet-európai karakter között. Tehát ezt a filmet is jellemzi az említett „kettős nézőpont” – nyilatkozta a film rendezője, Edelényi János.

Edelényi János 1976-ban az ország elhagyására kényszerült. 1977-ben Izraelbe emigrált, ahol azóta is él. 1991-ben társírója és producere volt a Tékozló apa című nagyjátékfilmnek, amelyet Michael York és Liv Ullmann főszereplésével az Oscar®-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos rendezett. 2009-ben társírója és rendezője volt a számos díjat elnyerő Príma primaverának. Edelényi 2007-ben megkapta a rangos Pro Cultura Hungaria díjat.

A JutalomJáték forgatókönyvét Gilbert Adair, Edelényi János és Tom Kinninmont írták, az operatőr Máthé Tibor, a zeneszerző Pacsay Attila, a hang designer Zányi Tamás, a producerek Berger József, Steve Bowden és Charlotte Wontner, a co-producer Romwalter Judit. A film 2016. október 27-én kerül a hazai mozikba szinkronizáltan és feliratosan egyaránt.

Jutalomjáték feliratos előzetes

https://youtu.be/JZXTLmD6xt4

Jutalomjáték szinkronizált előzetes >>