Lassan feléhez ér a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték forgatása a ráckeresztúri Brauch-kastélyban. Az Agatha Christie stílusát idéző, de humorral átszőtt filmben a legnagyobb színészlegendák játszanak együtt: Kern András mellett feltűnik többek között Pogány Judit, Hámori Ildikó, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Jordán Tamás, valamint Bánsági Ildikó is. Az alkotók szerint a Ma este gyilkolunk igazi jutalomjáték a színészek számára, akik láthatóan nagyon élvezik a közös munkát.

Kétszáz éves, sejtelmes hangulatú kastély Ráckeresztúr mellett, egy héthektáros park közepén – ilyen helyszínen forgatják május vége óta a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékot. „A forgatás 37 napig tart, most vagyunk a 16. napon, vagyis közeledünk a forgatás feléhez” – mondta a Brauch-kastélyban tartott sajtónapon Köbli Norbert forgatókönyvíró.

A fordulatos történet középpontjában egy gyilkosság áll, amely felkavarja az idős művészeket befogadó Pirandello Színészotthon mindennapjait. Egy mellőzött idős színész, akit hajdanán egy Poirot-szerű szerep tett híressé, saját szakállára nyomozni kezd, de nincs könnyű dolga. „A krimi egy zárt helyen, a világtól távol játszódik, ahol a főszereplőnek úgy kell nyomoznia, hogy körülötte mindenki mesterien hazudik, hiszen csupa színész veszi körül Tolnai Tivadart, akit Kern András alakít” – emelte ki a forgatókönyvíró.

Kern András mellett egy sor színészlegenda – Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati – is szerepel a filmben. Az alkotók szerint a Ma este gyilkolunk valódi jutalomjáték számukra, a színészek nagyon élvezik a közös munkát. „Amint leáll a kamera, dőlnek belőlük a történetek és az anekdoták” – mondta Fazakas Péter rendező a forgatás hangulatáról, amelyet jól visszaad a Ma este gyilkolunk Youtube-csatornájára feltöltött kisfilm is.

A legnagyobb hazai, élő legendákkal egy nagyon kedves történeten dolgozhatunk, amit a nézők is egészen biztosan szeretni fognak” – emelte ki Lajos Tamás producer. A krimiben a fiatalabb generációból szintén számos kiváló művész kapott szerepet: a vásznon feltűnik majd Hermányi Mariann, Stefanovics Angéla, Bánki Gergely, Závodszky Noémi, Gyöngyösi Zoltán, Keresztes Tamás, Herczeg Adrienn, Elek Ferenc és Pál András is.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő Ma este gyilkolunk várhatóan 2024 februárjában kerül majd a mozikba.

A Ma este gyilkolunk című filmmel kapcsolatos hírekkel a produkció Facebook-oldala folyamatosan frissül.

Fotók: Filmpositive