Ma délután bejelentették a 74. Golden Globe-díjra jelöltek listáját. Az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült romantikus alkotás, a KALIFORNIAI ÁLOM (12) 7 jelölést zsebelt be,  a legjobb film musical vagy vígjáték, a legjobb rendező, legjobb színész musical vagy vígjátékban, legjobb színésznő musical vagy vígjátékban, legjobb forgatókönyv, legjobb eredeti filmzene, legjobb eredeti dal ’City of Stars’ kategóriákban. Damien Chazelle mesterműve, a mozgókép története, Los Angeles városa és az álmaikért küzdő művészek előtt tiszteleg. A film egy zenész és egy feltörekvő színésznő szerelmi történetén keresztül enged betekintést Hollywood pezsgő világába.

Damien Chazelle varázslatos képi világú filmje egyre közelebb kerül az Oscar-díjhoz. A Torontói Filmfesztivál Közönségdíjas alkotását a múlt héten a New York-i filmkritikusok 2016 legjobb filmjének választották meg, vasárnap pedig az Amerikai Filmkritikusok Díjátadóján vehettek át 8 díjat az alkotók, köztük a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv és legjobb dal kategóriákban.

A 74. Golden Globe-díjátadó gála 2017. január 8-án kerül megrendezésre.

A KALIFORNIAI ÁLOM december 29-től látható a hazai mozik műsorán, egyes mozikban már karácsonytól – szinkronnal és felirattal is.

74. Golden Globe 2017 jelöltek listája >>