Damien Chazelle rendező lenyűgöző romantikus filmje, a Kaliforniai álom  (12E, eredeti cím: La La Land) Velence után a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is hatalmas sikert aratott. A Hollywood fénykorát megidéző alkotás a 10 napos mustrát követően, vasárnap a neves fesztivál Közönségdíjával távozott. Velencéhez hasonlóan, a Torontói Fesztivál nézői is egyből szívükbe zárták az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült, lenyűgöző képekkel, egyedi dal-, és táncbetétekkel tarkított filmet, amelyet már most a legnagyobb Oscar-esélyesek között emleget a sajtó. Damien Chazelle nyilatkozatában elmondta, mennyire meghatódott a díj hallatán, hisz egy álma vált valóra azzal, hogy a Kaliforniai álom elkészülhetett, majd azt is hozzátette, hihetetlen örömmel tölti el, hogy a Fesztivál közönsége ennyire megszerette a filmet.

Ryan Gosling, Emma Stone and John Legend seen at Summit Entertainment's "La La Land" premiere at the 2016 Toronto International Film Festival on Monday, Sept. 12, 2016, in Toronto. (Photo by Eric Charbonneau/Invision for LionsgateAP Images)

Ryan Gosling, Emma Stone and John Legend seen at Summit Entertainment’s „La La Land” premiere at the 2016 Toronto International Film Festival on Monday, Sept. 12, 2016, in Toronto. (Photo by Eric Charbonneau/Invision for LionsgateAP Images)

Nem véletlen, hogy már most a jelöltek között emlegetik a Whiplash rendezőjének legújabb alkotását, hisz a Torontói Filmfesztivál Közönségdíját az Oscar-díj előhírnökének is tekintik. 2008 óta mindegyik Közönségdíjas alkotást Oscar-díjra is jelölték, melyből 3 film – a Gettómilliomos, A király beszéde és a 12 év rabszolgaság – el is vitte a Legjobb Filmnek járó arany szobrocskát.

A Kaliforniai álom decembertől látható a hazai mozik műsorán.