Kalózok – A kétballábas banda

Kalóz-nap – Március 16, szombat – Puskin mozi

Kalózok – A kétballábas banda

színes, magyarul beszélő, angol-amerikai animációs film, 87 perc, 2012

E film főszereplője tökéletes kalóz: csak az a kis hibája van, hogy soha, egyetlen terve sem válik valóra – de legalább kitartóan próbálkozik. Hű társaival hét tengert hajóz be, hogy legyőzze ellenségeit Büszke Bellamy kapitányt meg Penge Lizt, és végre elnyerje a legnagyobb, legrégebben vágyott kincset: Az év kalóza-díjat. Kalandos útja során bejár néhány távoli egzotikus szigetet és a ködös Londont, megküzd a rossz természetű királynővel, szövetkezik egy zseniális ifjú tudóssal, és közben sosem veszíti szem elöl azt, ami a jó kalóz számára az igazi lényeg: kaland és körszakáll! 6 éves kortól!

Olvasósarok és könyvvásár a Móra Kiadó kalózos és egyéb gyerekkönyveiből kreatív foglalkozás a Kuckóban: kalózkalap és zászlókészítés

Mi teszi a jó kalózt? A halálfejes zászlós hajója? A kincsesláda? A hatalmas, dúsan göndörödő szakáll? Fél szeme, fél lába, esetleg egy beszélő papagáj? Döntsd el Te! Rajzold le a tökéletes kalózt! A rajzodat hozd magaddal a Puskin moziba, a Kalózok – A kétballábas banda című filmvetítésre! A rajzzal érkezőket meglepetéssel jutalmazzuk és a rajzokat a Kuckóban kiállítjuk!