Az Apple-alapító Steve Jobs közeli munkatársát alakítja Kate Winslet legújabb filmjében (Steve Jobs), a színésznő azonban a magánéletben háborút indított a különféle digitális eszközök ellen, egyet sem tűr meg az otthonában. Hogy miért? Félti a gyerekeit (Mia, 15; Joe, 11; Bear, 2). „A közösségi média túl nagy hatással van a fiatal nők önértékelésére – mondta az Oscar-díjas színésznő a Sunday Timesnak. – Igyekeznek úgy alakítani magukat, hogy tessenek másoknak. Mi lesz ennek a következménye? Étkezési rendellenesség. Ettől falra tudok mászni. Ezért nincs nálunk közösségi média.”

Kate Winslet Steve Jobs

Winslet az okostelefonokat és a tableteket is bojkottálja. „A gyerekek másszanak fára, játsszanak Monopolyt, vegyük el tőlük a kütyüket! Ha elmész egy étterembe, azt látod, hogy a szülők az asztal egyik oldalán ülnek, a gyerekek a másikon, és mindenki a kütyüjét birizgálja, nem is pillantanak egymásra.”

A színésznő ugyanakkor hangsúlyozza, hogy nem szeretné, ha az antidigitális mozgalom szóvivőjének tartanák vagy azt gondolnák róla, mindenkinek meg akarja mondani, mit gondoljon, ezek csupán az ő háziszabályai.

(Steve Jobs – hazai bemutató: 2016. január 14.)