A másnaposság jövedelmező. A korhatáros vígjáték első két része több mint egymilliárd dollár bevételt hozott, és úgy néz ki, a Másnaposok 3. (16) (The Hangover Part III, már a mozikban) bőven hozzájárul még ehhez: itthon például nem volt még idén film, amit ilyen sokan néztek volna meg a premiert követő első hétvégén: csütörtöktől vasárnapig majd 110 000 néző vett rá jegyet.

A sikerszéria itt mégis véget ér. Todd Phillips rendező jó néhányszor világossá tette: nem szándékozik a nagy finálé után visszatérni a részeges és dilis baráti társaság kalandjaihoz, elvarrt minden szálat, a 3. rész az utolsó. Még szerencse, hogy egyik színészének, Ken Jeong-nak mindig van egy jó ötlete. A Mr. Chow-t alakító komikus új ajánlattal állt elő egy Las Vegas-i sajtótájékoztatón: készítsenek spin-offot, vagyis olyan filmet, amely elhagyja a többi barátot, és a kiszámíthatatlan, kínai bűnözőt állítja a középpontba.

Ken Jeong-Masnaposok_3

– Szívesen játszanám csak Mr. Chow-t életem hátralévő részében – nyilatkozta. – Eredetileg körzeti orvos voltam, de elmentem komikusnak, mert a fantázia világa jobban érdekelt. És Chow-val bármi megtörténhet, sosem tudni, mit fog mondani a következő pillanatban. Szóval, ő a fantázia diadala.

Az első részben még kis szerepe volt, a másodikban már jóval fontosabb feladatot kapott, a Másnaposok 3.-ban pedig ő az egyik legfontosabb (és legviccesebb) figura – ha a film jó és rossz örök küzdelméről szól, akkor Mr. Chow benne Lucifer. És ki ne nézne meg még sok vígjátékot a részeges Luciferről?

IC Press