Szeretők, utazók beharangozó előzetesére (teaser) rögtön ráharaptak, ám számos kérdés merült fel a kapcsán, melyekre most válaszolok.

Pedro Almodóvar

Javier Cámara, Raúl Arévalo és Carlos Areces tényleg ilyen elképesztően riszálnak, vagy én kezdek homofónná válni?

Ön nem homofón (ez a szó ugyan egész mást jelent, mint a homofób, de annyira tetszik, hogy nem akarom megváltoztatni). Igaza van, a karakterek, akiket ez a három csodálatos színész játszik, tényleg igen teátrálisak. Ez a tézisem: ha püspökök előadhatják magukat így, miért ne tehetné meg ugyanezt három steward egy repülőn. Egyébként a hetero Raul Arévalo nem egy rajongója vallotta, hogy sokkal szexisebbnek találja így, mint általában.

A teaser fele azzal telik, hogy a három színész egy koreográfiát ad elő az I´m So Excited című dalra, amely a film angol címe is. Ez a film egy musical?

Nem, ez nem egy musical. Való igaz, hogy a személyzet, akiknek a repülős kalandjairól szól a film, egy bizonyos ponton rögtönöznek egy playback-e-t a Pointer Sisters dalára, hogy kicsit felrázzák a business class utasainak hangulatát.

Nagyon kíváncsivá tett a bevágás a láthatóan bizonytalan Lola Dueñasról. Mit lát, mi okoz neki ilyen rossz érzést?

Abban a pillanatban a légiutas-kísérők kabinjának falára szerelt zseblámpát nézi, és azon tűnődik, hogy elbújik vele a mosdóban és feldugja magának. Ez ugyan realitás a fikcióban, de itt inkább a metafora: Lola megérzi abban a pillanatban, hogy a film, a Szeretők, utazók hatalmas sikert hoz neki amikor bemutatják, ezért látszik olyan izgatottnak. Bár Lolát már felfedezték, alakítása ebben a filmben igazi reveláció lesz, csak úgy, mint María Barrancoé az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén-ben, Antonia San Juané a Mindent anyámról-ban, Kiti Mánveré a Pepi, Luci, Bom…-ban, és Chus Lampreave-é az Áldott mélységekben.

Abban a jelenetben, ahol Hugo Silva megjelenik, mi történik valójában? Van, aki szerint alszik, de miután egy tucatszor megnézték az előzetest, sok rajongó állítja, hogy a felső ajka mozog kicsit, mintha kifújná a levegőt, de nem világos, mit fejez ki ezzel. Alszik, fájdalmai vannak, ő is meleg vagy a haláltusáját vívja éppen?

Ez túl sok kérdés egyszerre. Hugo Silva karaktere nem haldoklik, nincsenek fájdalmai, és nem is alszik. A titok a kabin alsó részében rejlik, de erről nem mondhatok többet. Még annyit tennék hozzá, hogy a film végéhez egészen közel lesz egy olyan beszélgetése  Antonio de la Torre karakterével, ami miatt megéri megnézni az egész filmet.