Deák Krisztina Aglaja című játékfilmje első külföldi bemutatkozásán elnyerte a legjobb film trófeáját és a török filmkritikusok díját az antalyai filmfesztiválon.

Az idén 49. alkalommal megrendezett antalyai filmfesztiválon Deák Krisztina személyesen vette át a nemzetközi versenyprogram legjobb játékfilmjének járó díjat és a török filmkritikusok szövetségének Siyad-díját – tájékoztatta a Magyar Filmunió szombaton az MTI-t .

Az Eszterkönyv és a Jadviga párnája című filmjéről ismert Deák Krisztina legutóbbi munkája anya és lánya egymásrautaltságáról, a család széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól. A főszerepekben Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt és Jávor Babett látható.

A történet valós eseményeket dolgoz fel, egy menekült kelet-európai artistacsalád nyugati kálváriáját meséli el. A forgatókönyv, amelyet a rendező jegyez, a fiatalon meghalt, román származású svájci írónő, Aglaja Veteranyi A gyermek a forró puliszkába esett című regénye alapján készült. A lengyel és román partnerekkel koprodukcióban készült film operatőre Máthé Tibor, magyar producere Muhi András, gyártója az Inforg Stúdió. Az Aglaját csütörtök óta játsszák a magyar mozik. MTI