Az Ausztrália (Australia, hazai bemutató:december 25.), a mindig különlegesre törekvő Baz Luhrmann új filmje talán éppen azért annyira speciális film, mert minden van benne: a nőknek megható, a férfiaknak kalandos, és mindenkinek egyformán látványos. Így az sem meglepő, hogy maguk a film főszereplői sem értenek egyet abban, mi is a lényege a hatalmas költségvetésű, több mint egy éven keresztül forgatott történetnek.

Hugh Jackman, aki marhahajcsárt alakít a filmben, az ember és a még megszelídítetlen természet találkozásait tartja fontosnak.

– Legalább egy hónapot töltöttünk úgy, hogy több száz vadul száguldó marha körül vágtattunk – emlékszik vissza Jackman. – elképesztő érzés volt: átéltem mindent, amit százötven évvel ezelőtt egy cowboy átélhetett: a sajgó fenéktől a természet legyőzésének diadaláig.

Nicole Kidman viszont az érzelmes részeket tartja fontosnak.

– Mostanában civilben is nagyon könnyen elsírom magam – vallotta be a gyönyörű színésznő, aki a film forgatása közben esett teherbe. – Amikor az Ausztráliaelső, még félig kész változatát néztük vissza, vagy ötször potyogni kezdtek a könnyeim. Pedig akkor még zene sem volt, meg sok minden más is hiányzott. Ez a csodás ebben a filmben, hogy olyan bátran érzelmes, még akkor is, amikor éppen viccel igazából.

IC Press