A kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank különleges újévi fogadalmat tett: a jövőben soha többet nem fogad el promóciós ajándékokat! Ez talán nem hangzik túl komoly dolognak, csakhogy az elmúlt években parfümöket, ékszereket, órákat és egyéb, akár több ezer dolláros “figyelmességeket” tartalmazó ajándékcsomagok minden nagyobb filmes esemény már-már kötelező kellékeivé váltak. Hilary, akit legközelebb az Utcasztorik című moralitás mesében láthatunk, kezdő színésznőként olyan szegény volt, hogy a meghallgatásokra vett ruhákat másnap mindig visszavitte a boltba, így sokáig kifejezetten vadászott az ajándékokra – ám most már elege van a rátukmált drágaságokból, sőt, az eddig begyűjtött csomagoktól is megszabadul.

– Most már elárasztanak ezzel a sok ingyenes holmival, és ez olyan furcsa. Az újévi fogadalmam az, hogy elajándékozok mindent, mert amit eddig hazahoztam, attól eddig képtelenség volt megszabadulni.

De nem Swank az egyetlen híresség, aki díjátadókon a rengeteg elosztogatott drágaság ellen tiltakozik. Edward Norton is kampányba kezdett annak érdekében, hogy tiltsák be az ilyen ajándékkosarakat a nagyobb eseményeken – biztos mindig olyan márkákat kapott, amit nem szeret.