A csodálatos pókemberTavaly az új Pókember óriási sikert ért el: bebizonyította, hogy bár az előző évtizedben három izgalmas film készült róla, ő mégis az egész világon be tudja hálózni a moziba járó fiatalokat. Andrew Garfield és Emma Stone – valamint a rendező, Marc Webb meg a különleges látvány mindenkit meggyőzött: érdemes volt látványosabban, izgalmasabban, fiatalosabban és több trükkel újrakezdeni. Csak egyvalakire nem voltak hatással az új szuperfilm erényei: az előző Pókember-trilógia rendezőjére, Sam Raimi-re.

– Szeretem Marc Webb-et, és nagy Emma Stone-rajongó vagyok. Meg Andrew Garfield is oké – nyilatkozta a rendező. – Ahhoz azonban mégsem voltam elég kemény, hogy megnézzem A csodálatos Pókember-t. A régi barátnőim esküvőjére sem megyek el: valahogy nem tudom az ilyesmire rászánni magam. Bocs.

Persze, sportszerűen azt is hozzátette, hogy biztosan nagyon jó a film, és sok sikert kíván az éppen most készülő folytatáshoz, A csodálatos Pókember 2.-höz (The Amazing Spider-Man 2, hazai bemutató: 2014 tavasza). Egyelőre azért megelégszik annyival, hogy a barátait kérdezgeti, ők mit szólnak a megfiatalodott szuperhőshöz.

IC Press