Arról híres, hogy mindig jókor érkezik és mindenkinél erősebb. Az acélember (Man of Steel, hazai bemutató: június 20.) hosszú várakozás után megérkezett a világ mozijaiba, és méltó maradt a legendájához – legyőzhetetlennek bizonyult.

A bemutatója utáni első hétvégén csak az USA-ban 116 millió dollárért váltottak rá jegyet a rajongói, még annál is többet, mint amennyire a Warner Bros. elemzői előzetesen számítottak. Mivel a vörös köpenyes igazságosztó különlegesen látványos új filmváltozata 25 másik ország több mint 10 000 (!) mozitermében is bemutatkozott, és ott több mint 73 millió dollárnyi bevételt gyűjtött, a mozikban töltött első négy napja alatt majdnem összejött a 200 milliós siker. És ez még csak a kezdet: ezen a héten újabb 27 országban (köztük nálunk) gördül fel a függöny.

Az_acelember_werk

Az izmos és jóképű Henry Cavill két hét alatt világsztár lett, és most együtt osztozik a reflektorfényen ismertebb társaival: Russell Crowe, Amy Adams, Kevin Costner, Laurence Fishburne és Diane Lane nélkül Az acélember nem lehetne ilyen sikeres – még akkor is, ha a főszerep természetesen a lélegzetelállító akciójeleneteké és a meghökkentően hiteles látványé.

IC Press