Az még nem nagy baj, ha zombik árasztják el a világot. A lényeg, hogy közben ne szennyezzük a Földünket. Így vélekedik Woody Harrelson, a lelkes környezetvédő, aki új filmje, a Zombieland (hazai bemutató: november 26.) forgatását tökéletesen környezetbaráttá formálta. Csak azzal a feltétellel vállalta el a zombifertőzött világban rekedt túlélők elképesztő kalandjait bemutató vígjáték főszerepét, ha a producerek teljesítik speciális, környezettudatos kikötéseit.

A Zombieland készítése közben ezért minden elektronikus készüléknek energiatakarékosnak kellett lennie, és a lehető legrövidebb ideig szabadott őket bekapcsolva tartani; a büfé nem használhatott eldobható tányérokat vagy poharakat, csak a porcelán vagy lebomló anyagból készült edény volt megengedett. A műanyagpalackos vizek kitiltásáról a szerződés külön bekezdése rendelkezett.

– Minden színész és stábtag kapott a forgatás elején egy saját nevével ellátott bögrét – meséli Ruben Fleischer, a film rendezője. – Azzal odamehetett a kihelyezett nagy hűtőpalackokhoz. Woody azt mondta, ha meglát egy műanyagpalackot, ott hagy minket. Nagyon komolyan veszi az elveit, de magát sem kíméli: csak nyers vegán ételeken él. Volt egy saját szakácsa, de annyian akarták megkóstolni, mit eszik, hogy végül ez a szakács főzött nekem is, meg az egész stábnak. Mindannyian rászoktunk a vegán menüre – még az is lehet, hogy munka közben egészségesebbek lettünk.

IC Press