A Delfines kaland 3D (Dolphin Tale, hazai bemutató: október 20.) megtörtént események alapján készült: a film főszereplője Winter, a delfin, aki saját magát alakítja a kamerák előtt, három hónapos korában egy rákcsapdába akadt, és a partra sodródott. Innen szállították a közeli állatkórházba, ahol amputálni kellett a farokuszonyát. Az akvárium orvosai, és egy háborús sérülteket kezelő specialista segítségével műuszonyt kapott, és újra megtanult úszni. Winter azóta az erő, a bátorság, és a kitartás jelképévé vált, lakóhelye, a kisvárosi akvárium pedig több ezer ember zarándokhelye lett.

A Delfines kaland magyar szinkronjának elkészítésében szerepet vállalt Kovács Patrícia is, akinek azért volt különleges lehetőség ez a munka, mert ő maga egy olyan alapítvány, a Suhanj! egyik vezetője, amely a fogyatékkal élőket segíti a mozgás örömhez. Arról nem is beszélve, hogy a színésznő már gyerekkora óta szereti a delfineket, bár még nem volt alkalma találkozni velük.

– Az általános iskolában a Delfin őrsnek voltam a vezetője – nyilatkozta a színésznő. – A nagypapám rajzolta le a zászlónkat, ami egy a vízből kiugró delfint ábrázolt, aki egy piros pöttyös labdával játszik. Azóta vágyom arra, hogy egyszer együtt úszhassak egy delfinnel.

A film rajongói oldala: Facebook

IC Press