Hamarosan beköszönt a világvége – szerencsére csak a mozikban, legalábbis egyelőre. Edgar Wright rendező ugyanis elkezdte a The World’s End című filmjének forgatását, amely trilógiává egészíti ki a Haláli hullák hajnalával megkezdett és a Vaskabátokkal folytatott sorozatot. Ha Edgar Wright rendez, a két főszereplő természetesen Simon Pegg és Nick Frost, akik, ki hinné, ősrégi ivócimborákat alakítanak. A történet szerint a két cimbora és barátaik hajdanán eposzi méretű tivornyát zavartak le a Világvége nevű hírhedt kocsmában, és a cselekmény elején elhatározzák, hogy megismétlik az egykori bravúrt. A pia gyorsan fogy, ám hőseink csakhamar rádöbbennek, a tét nem csupán az, hogy heveny alkoholmérgezés nélkül megérjék a másnapot, hanem nem kevesebb, mint az emberiség sorsa forog kockán.

Az alkotók nem árulják el, hogy milyen katasztrófa fenyegeti az emberiséget, csupán annyit közölnek, hogy ezúttal a társadalmi science fiction műfaj szabályait készülnek a talpáról a feje tetejére állítani, ahogy tették korábban a zombifilmmel (Haláli hullák), majd a misztikus thrillerbe oltott akciófilmmel (Vaskabátok).

Szerencsére nem kell megvárni a világvégét, ha Simon Pegget akcióban akarjuk látni, mert hamarosan visszatér az új Star Trek jó humorú fedélzeti mérnökeként, szintén jelentős részt vállalva az emberiség megmentéséből.

(Star Trek Into Darkness – hazai bemutató: 2013. május)