A 7. MOZINET FILMNAPOK VENDÉGE A RÉSZBEN HAZÁNKBAN FORGATOTT MEGTORLÁS PRODUCERNŐJE, ELS VANDEVORST

A főszerepben Dakota Fanning és Guy Pearce

Közeleg a 7. Mozinet Filmnapok! 2017. október 20-23. között Budapesten a Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában jóval a hivatalos hazai mozibemutató előtt tekintheti meg a közönség a világ művészfilmtermésének legjavát, melyeket a Cannes-i, Velencei és Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából válogattak a szervezők. Látható lesz a holland rendezőzseni, Martin Koolhoven zsigerileg ható thrillere, a Megtorlás is. Az egyszerre izgalmas és megdöbbentő alkotásban Borsod megye adott otthont egy vadnyugati kisváros díszleteinek. A főszereplők Dakota Fanning, Guy Pearce, illetve a Trónok harcából ismerős Carice van Houten és Kit Harington. A film a fesztivál keretében a Puskin moziban, október 23-án 19.30-kor debütál, a vetítésen részt vesz a film producernője, Els Vandevorst is. Jegyek elővételben mától kaphatóak.

7. Mozinet Filmnapok

A holland rendezőzseni, Martin Koolhoven filmje egy fiatal nő története, aki nem hajlandó elfogadni, hogy a férfiak uralta kegyetlen világ csupán tárgyként tekintsen rá, és a saját kezébe veszi a sorsát. Brutális, zsigerileg ható thriller, amelynek a képei sokáig kísértik a nézőt.

A Megtorlást jelentős részben Magyarországon forgatták, így a film producernője, Els Vandevorst örömmel tér vissza hazánkba a premierre. A vetítést követő közönségtalálkozón biztosan örömmel mesél majd arról, hogy milyen volt együtt dolgozni Dakota Fanninggel és Guy Pearce-szel, hogy nőként hogyan látja a producer szakmát, és a magyarországi forgatásról, Borsod megye ugyanis ezúttal egy vadnyugati kisváros díszleteinek adott otthont. Ide érkezett a történet szerint az új tiszteletes (Guy Pearce), aki karizmatikus férfiként gyorsan megnyeri magának a közösség tagjait. Egy szempár azonban rettegéssel telik meg a látványától: Johanna (Dakota Fanning) az egyetlen, aki tudja, hogy a prédikátor egy igazi báránybőrbe bújt ragadozó farkas. A fiatal nő már többször próbált szakítani sötét és erőszakkal teli múltjával, de a tiszteletes személyében az újra utolérte őt. Johannának most döntenie kell, hogy tovább fut, vagy szembenéz a férfival és a pokollal, amelytől eddig menekülni próbált. A Megtorlás november 16-ától látható országosan a mozikban.

2017 október 20-23. között Budapesten a Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában a 7. Mozinet Filmnapokon további négy, a Cannes-i, Velencei és Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából válogatott filmet láthat majd premier előtt a közönség. Vetítik majd minden idők legsikeresebb francia filmjét, az Életrevalók rendezőinek új vígjátékát, az Eszeveszett esküvőt, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője, Andrej Zvjagincev Cannes-ban a zsűri díját elnyert Szeretet nélkül című drámáját, a Fortunata című olasz filmet, melynek főszereplőnője, Jasmine Trinca a legjobb színésznő díját nyerte el idén Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban, valamint Pierre Lemaitre világhírű regényének látványos adaptációját, a Viszontlátásra odafönt című filmet. Emellett a 7. Mozinet Filmnapok keretében további 12 olyan alkotás is újra látható lesz a mozivásznon, amelyek többsége már nincs műsoron.

Jegyek elővételben mától kaphatóak: http://puskinmozi.hu/programok/7-mozinet-filmnapok

7. Mozinet Filmnapok trailer