Az amerikai sztárszínészek általában többször is meggondolják, mielőtt európai forgatásra írnak alá szerződést. Kristanna Loken, a Terminátor 3. gyönyörű gonosza azonban nem ebbe a kategóriába tartozott. „Mindig is vonzott Európa, így amikor megtudtam, hogy Romániában forgatjuk majd a BloodRayne-t, egyáltalán nem bánkódtam. Többeknek még mindig csak Drakula és hasonlóak jutnak eszébe Kelet-Európáról, de engem mindig is vonzottak a vadregényes tájak!”

A forgatáson a színésznő ki is használt minden lehetőséget, hogy ne csak a bukaresti stúdió belsejét lássa. „Néhány stábtaggal kisebb kirándulásokra indultunk, így Erdélyből is sokat láttam.” – meséli Loken, aki egyszer még hazánkba is átruccant! – „Mikor megtudtam, hogy barátnőm, Charlize Theron meglátogatja a Budapesten forgató szerelmét, nagyon megörültem. Így végre lett egy apropóm, hogy én is átruccanjak 1-2 napra a magyar fővárosba!” Az Oscar-díjas színésznő és a BloodRayne szexi félvámpírja nagyot buliztak a pesti éjszakában, de azért egy kis városnézésre is maradt idő.

„Sok szépet hallottam arról, hogy milyen jó stábok vannak Magyarországon, mennyire profi módon zajlik itt is a filmkészítés. A kollégák, akikkel beszéltem, mind azt mondják, hogy sok szempontból jobb itt dolgozni, mint Hollywoodban, ahol a mindenható producerek folyton a filmesek körmére néznek. Itt, pár ezer mérföld távolságban viszont kényelmesen el lehet bújni, és csakis a filmalkotásra koncentrálni!” – vélekedik Loken, aki nagyon sajnálja, hogy Magyarországon még nem forgatott. – „Bár a hosszú munkanapok mellett általában alig marad idő arra, hogy megismerkedjek az adott várossal, azért imádom, hogy 1-2 hónapig egy teljesen más közösségben élhetek. Ez a legjobb abban, hogy színész vagyok!” – mondja a színésznő, aki BloodRayne-ként már a magyar mozikban – július 27-től – is megcsodálható.