Sokáig kellett ébren maradnia, aki a hétfő hajnali 87. Oscar-gálán fellépő Lady Gagát látni akarta. A többszörös Grammy-díjas, amerikai énekesnő a gála utolsó órájában lépett a színpadra.

ladygaga-oscar-2015-01

Lady Gaga fehér ruhában és meglehetősen érdekes, hozzá nem illő piros kesztyűben érkezett a Los angelesi Kodak-színház bejáratához vezető vörös szőnyegre, az Oscar-gála előszobájába.

A vörös szőnyeges érkezést követően fellépését már csak az igazán kitartóak láthatták. A világhírű díva hajnali 5 óra után, tőle szokatlan, hófehér, visszafogott ruhában lépett az Oscar-gála színpadára, és a The Sound of Music (A muzsika hangja) c. 1965-es musicalből adta elő a címadó dalt.

http://youtu.be/Y2KSOeLXIzo

Előadását követően a filmmusical főszereplőjét alakító, ma 79 éves Julie Andrews jelent meg a színpadon, aki nagy öleléssel üdvözölte az énekesnőt.

A Muzsika hangja 1966-ban öt Oscar-díjat nyert, azóta a műfaj klasszikusai között tartják nyilván, hiszen a mai napig a harmadik legnagyobb bevételt hozó film az amerikai box office történetében.

A már előző évben, a Mary Poppins c. filmben nyújtott alakításáért Oscart kapott Julie Andrews neve 1966-ban is a legjobb női főszereplő címre jelöltek listáján szerepelt, ám a Muzsika hangjáért ő nem kapott arany szobrocskát.

Lady Gagát a Muzsika hangjával ismét egy új oldaláról ismerhettük meg, de ezúttal nem csupán tehetségét bizonyította, ezúttal előadásával bearanyozta a színpadot a következő vendég; Julie Andrews számára.

Megható pillanat volt, amikor Lady Gaga a musical évfordulóján, pontosan 50 évvel a film megjelenése után elénekelte ezt a csodálatos dalt, majd egy óriási ölelést követően átadta a mikrofont Julie Andrews-nak.

Julie Andrews ezután felkonferálta a legjobb filmzene idei Oscar-jelöltjeit, majd felolvasta a nyertest. A legjobb filmzenéért járó Oscar-díjt idén Alexander Desplat zeneszerző kapta A Grand Budapest Hotel c. film zenéjéért.