A jelek nem hazudnak. Robert Langdon előző két kalandja világszerte 1,2 milliárd dollár bevételt hozott, így a világ leghíresebb, legizgalmasabb jelszakemberének még egy kalandja filmvászonra kerül. Az A DaVinci-kód és az Angyalok és démonok után az Inferno lesz az, amelyet a régi csapat megfilmesít. A főszerepet ismét Tom Hanks játssza, a rendezői szék természetesen ismét Ron Howard-é. Langdon ezúttal egy olasz kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogyan került oda: egy szép doktornő segítségével próbálja visszanyerni az emlékeit, amelyek ahhoz is hozzásegíthetik, hogy megakadályozza egy őrült világpusztító terveit.

Tom Hanks

Hanks partnerei Hollywood és a nemzetközi filmvilág legismertebb csillagai lesznek: az Oscar-díjra jelölt Felicity Jones mellet szerepet kap Omar Sy, az Életrevalók és az X-Men – Az eljövendő múlt napjai sztárja, az Irrfan Khan, akit a Pi élete miatt ismer a világ és Sisdse Babett Knudsen, aki a Borgen című tévésorozat sztárja.

A szimbólumkutató és partnernője ezúttal is a reneszánsz Itália titkai között menekül majd. A forgatás előkészítése gőzerővel folyik, az első csapóra a tervek szerint áprilisban kerül sor; a bemutató 2016 októberében várható.

IC Press