Langdon professzor a katolikus egyház segítségére siet, amikor egy középkori titkos társaság mai örökösei lecsapni készülnek rá, de a bemutatója előtt álló új film, az Angyalok és démonok (Angels and Demons, hazai bemutató május 13.) valószínűleg nem az utolsó alkalom, amikor a nézők találkozhatnak a kalandvágyó szimbólumkutatóval.

Dan Brown, aki a DaVinci-kód és az Angyalok és démonok című regényeivel a világ egyik legismertebb hősévé tette Langdont, a múlt héten bejelentette, hogy kitette a pontot új könyve végére. A The Lost Symbol (Az elveszett jelkép) öt és fél éven át készült, és szeptemberben kerül a könyvesboltokba. Amerikai kiadója az előző részek sikerére számíthat, mert rögtön ötmillió példányt fog nyomtatni belőle.

Dan Brown természetesen megint a történelmi tények misztikus oldalát használja fel a rejtélyhez, melyhez – a nyilvánosságra került hírek szerint – a szabadkőműveseknek is köze lesz. A könyvpremiert valószínűleg hamar követi a mozipremier is, és akkor remélhetőleg ismét Tom Hanks alakítja majd a tudóst, aki nemcsak az olvasótermekben állja meg a helyét.

IC Press