A legendás 2007-es koncertből audio- és videoanyagok készülnek, melyek november 19-től kerülnek bolti forgalomba

A világ számos mozijában – köztük Magyarországon is – október 17-től tekinthető meg a program

Az együttes 2012 decemberében megkapja a Kennedy Center-díjat

A blues-rock banda 2007. december 10-én lépett a londoni O2 Aréna színpadára, hogy tisztelettel adózzon kedves barátjuk, egyben az Atlantic Records megalapítója,  Ahmet Ertegun emléke előtt. Fergeteges, több mint kétórás koncertet adtak, mely nyomban a Led Zeppelin mítosz részévé vált. Az alapító tagokat, John Paul Jones-t, Jimmy Page-et és Robert Plantet Jason Bonham, a néhai John Bonham dobos fia kísérte. Az előadott 16 szám között olyan slágerek voltak, mint a “Whole Lotta Love,” a “Rock And Roll,” a “Kashmir,” továbbá a “Stairway To Heaven.”

Bár 20 millió rajongó szeretett volna jegyet váltani az élő koncertre, melyre 27 év óta akkor került először sor, mindössze 18 000 ülőhelyet tudtak kisorsolni azon szerencsések között, akik részt vettek az egész világot behálózó sorsolásban.

A Celebration Day című koncertfilm az Omniverse Vision cégnek köszönhetően 40 ország 1500 filmszínházában kerül vetítésre, október 17-től. Olyan világvárosokban lesz a premiere, mintLondon,Los Angeles vagyNew York. A ledzeppelin.com-on szeptember 13-tól vásárolhatóak mozijegyek.

A Celebration Day november 19-től video- és audio formátumban is megjelenik, különböző hordozókon, a Swan Song/Atlantic Records kiadásában. Hamarosanminden részletre kiterjedő információt közlünk az érdeklődőkkel.

A Led Zeppelin együttest választották a 2012-es Kennedy Center-díj egyik kitüntetettjéül, melyet a tagok december 2-án vesznek majd át, a szokásos gálán, Washington, DC-ben.

Az elhangzó dalok listája:

1. Good Times Bad Times

2. Ramble On

3. Black Dog

4. In My Time Of Dying

5. For Your Life

6. Trampled Under Foot

7. Nobody’s Fault But Mine

8. No Quarter

9. Since I’ve Been Loving You

10. Dazed And Confused

11. Stairway To Heaven

12. The Song Remains The Same

13. Misty Mountain Hop

14. Kashmir

15. Whole Lotta Love

16. Rock And Roll