Jönnek a legendás állatok! E hét hétfőjén elkezdődött az új Harry Potter-film, a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them, hazai bemutató: 2016 tele) forgatása. Minden idők legsikeresebb filmsorozata új részt kap. A forgatókönyvet pedig maga a szerző, J. K. Rowling írta.

A stáb először az Egyesült Királyság egyik legnagyobb stúdiójában, Leavesdenben ütött tábort. Nemcsak a Goldeneye és a Star Wars I. része készült itt, hanem az összes Harry Potter-film is. A stábot ezúttal is David Yates, az utolsó négy Potter-film rendezője irányítja.

Harry Potter Múzeum, Anglia

Göthe Salmandert, a Mágiaügyi minisztérium Varázslény-felügyeleti Főosztályának munkatársát az Oscar-díjas Eddie Redmayne alakítja. A történet New Yorkban játszódik, ahol a magizoológus kutatásait végzi. Mellette Colin Farrell, Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler, Ezra Miller és Jenn Murray játszik.

Ami pedig valószínűleg igazi varázslatként hangzik a Potter-rajongóknak: a Warner Bros. tervei szerint összesen három új film készül a varázsvilágról.