Csütörtöktől látható a hazai mozikban a néhány hete Franciaországban hatalmas sikert aratott Legújabb testamentum (12), melyet a hétvégén a legjobb vígjáték kategóriában Európa Filmdíjra jelöltek.

Jaco Van Dormael, a Mr. Nobody rendezőjének fekete vígjátékában Istent az egyik legsokszínűbb belga színész, Benoît Poelvoorde (Coco Chanel, A hírnév ára, 3 szív) alakítja. A polgárpukkasztó, de hangulatában leginkább az Amélie csodálatos életét idéző filmben Poelvoorde mellett fontos szerepet kap François Damiens (Tango Libre – Szabad a tánc, Körberajzolva) és Catherine Deneuve is, hogy egy teljesen őrült, életigenlő utazásra hívják a mozinézőt.

Legujabb testamentum-poszter

Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot.

Kris Dewitte-Legujabb testamentum

A Legújabb testamentum november 12-től látható országosan a hazai mozikban szinkronizált és feliratos változatban a Mozinet Kft. forgalmazásában.

A filmet francia nyelven, magyar felirattal vetítő mozik:
Békéscsaba – Center Mozi
Budapest – Cinema City Allee – Szinkronizáltan is!
Budapest – Művész Mozi
Budapest – Palace Mammut – Szinkronizáltan is!
Budapest – Puskin Mozi
Budapest – Toldi Mozi
Budapest – Tabán Mozi
Budapest – Uránia Nemzeti Filmszínház
Kecskemét – Otthon Mozi
Pécs – Apolló Mozi
Szeged – Belvárosi Mozi
Székesfehérvár – Barátság Mozi
Szolnok – TISZApART Mozi

A szinkronizált változat munkatársai:

Magyar hangok:
Isten (Benoît Poelvoorde) – Háda János
Martine (Catherine Deneuve) – Fehér Anna
François (François Damiens) – Schneider Zoltán
Feleség (Yolande Moreau) – Vándor Éva
Ea (Pili Groyne) – Bartus Emese

Magyar szöveg: Molnár Anna
Hangmérnök és vágó: Csaba Tamás
Gyártásvezető:: Nagy Anna
Szinkronrendező: Csorba Éva
A szinkron a Mozinet megbízásából a Syncton Stúdióban készült, 2015-ben.
Stúdióvezető: Csaba László