Amikor a Titanic c. film első megjelenését 1997 júliusára ígérték, elmaradt a film nyári megjelenése. Hatalmas mennyiségű SFX munkára volt még szükség a projekt befejeztéig. Mindenki azt hitte, hogy ez azt jelenti, hogy az egésznek lőttek… Mindannyian tudjuk, hogyan módosult a film premierje az adott év decemberére, mielőtt (az akkori) minden idők legnagyobb mozifilmjévé vált, és a film most elkészült 3D kiadásban is a hétvégére.

Lehetséges, hogy ugyanez a sors vár az Avatar 2-re, Jon Landau producer szerint, aki elmondta, hogy míg a film várva várt folytatásának forgatása megkezdődött, az előttük álló munka mennyisége elképzelhető, hogy lehetetlenné teszi, hogy a film elkészüljön a tervezett 2014-es megjelenési dátumra.

Az Avatar 2 c. film 2014-es megjelenéséről Jon Landau az alábbiakat mondta:

„Nem nevezünk meg időpontokat, de azt hiszem, a 2014 kemény határidő számunkra, ahhoz, hogy elkészüljünk. Ez az egész arról szól, hogy valami jót, jobbat alkossunk. A filmeknek megjelenése hiába van egy adott megjelenéshez kötve, a megjelenési idő kevés egy film elkészítéséhez. Határidőből nem lesz film. A WETA (vizuális effektekkel foglalkozó cég – a szerk.) készen áll a munkára, nekünk pedig igazi keménymag csapatunk van, akik velünk fognak dolgozni. A víz alatti jelenetek elkülönítésén munkálkodunk. Olyan lesz, mint a Lebegő sziklák az első részben. Nem lesz minden víz alatt, hanem lesz egy hely, ahová megyünk, azután azt elhagyva visszatérünk.”

AVATAR jelenet - Lebegő sziklák

Az Avatar második része várhatóan 2014-ben kerül a mozikba. A filmet James Cameron rendezi.