Egyre közelebb az Oscar-díj átadásának, a díjszezon csúcspontjának az ideje, és egyre fontosabb díjakról születnek döntések. Tegnap végre megtudta a világ, hogy kik és mely filmek esélyesek a Hollywoodba akkreditált újságírók szövetségének díjára, a Golden Globe-ra. A 25 kategóriából 14 filmes, a többi tévés, és az előbbieket az Oscar egyik legfontosabb előrejelzőjének szokták tekinteni.

AVisszatero_foto (4)

Ahogy a legtöbben jósolták, A Birdman rendezőjének új filmje, A visszatérő (The Revenant, hazai bemutató: január 14.) az egyik legnagyobb nyertes: a film maga, a rendező, Alejandro Gonzalez Iñarritu és a film főszereplője, Leonardo DiCaprio is a jelöltek közé került.

REVENANT_GoldenGlobe

DiCaprio – aki a filmben nyújtott fantasztikus teljesítményéért az idén végre megkaphatja az Oscart! – nemcsak a HFPA-nak köszönte meg a jelölést, hanem a rendezőjének és az egész stábnak is. Nem is csoda: az Észak-Amerika őserdeiben télen, magányosan bolyongó, bosszút kereső prémvadász megformálása a hírek szerint őrületes erőfeszítést kívánt – nemcsak a főszereplőtől, hanem mindenkitől.

A női jelöltek közül Jennifer Lawrence örülhetett a legjobban. A 25 éves színésznőt negyedszer jelölték erre a rangos díjra, és ebből háromszor David O. Russell rendezővel dolgozott, ahogy most is. A Joy (Joy, hazai bemutató: december 31.) egy gyerekeit egyedül nevelő, önerejéből, dilis családja ellenére sikeressé váló üzletasszony története, és Lawrence partnere újra Bradley Cooper és Robert De Niro.

2016 Golden Globe jelöltek lista