A forgatás legintenzívebb időszakában 1.700 stábtag volt a helyszínen, az átlagos létszám 1.000 fős volt. 5 darab német, egykori katonai szállítójármű vitte a felszerelést helyszínről helyszínre. A három futballpályányi területen fekvő „alaptábort” hatszor kellett költöztetni a 120 nap alatt.

A stáb tagja volt Jon Iles hadtörténeti és fegyverszakértő, aki a katonai stratégiákat beszélte át az alkotókkal. „Tőle kérdeztük meg, hogyan kell megtámadni egy konvojt – meséli Norris. – Hogyan kell megvédeni egy páncélozott járművet? Jon mindent tud a taktikáról.”

MadMax_werk (1)

A forgatás Theron számára olyan volt, mintha biztonsági háló nélkül kellett volna kötéltáncolnia. „Ilyen világban a szavak luxusnak számítanak – mondja a színésznő. – De ahhoz, hogy érzelmeket tudj átadni beszéd nélkül, ki kell mozdulnod a komfortzónádból. Bíztam abban, hogy George tudja, hogyan kell a film érzelmi ívét nagyon kevés párbeszéddel érzékelhetővé tenni. Rá kellett jönnöm, hogy színészként mennyi mindent bízok a szavakra. Vissza kellett gondolnom a régi időkre, amikor még táncos voltam és a testemmel kellett egész történeteket elmondani. Ha ezzel megbékélsz, akkor a történetmesélés ezen módja nagyon felszabadító tud lenni.”

Hoult néha elfelejtette, hogy valójában színészi feladatai vannak a forgatáson. „George mindent magasabb szintre emel. Felejthetetlen élmény volt fejest ugrani a világába, megváltoztatta az életemet – mondja a színész. – Mindenfelé robbannak dolgok körülötted, kaszkadőrök lendülnek át a fejed felett motorokra és teherautókra, és te legszívesebben csak néznéd az egészet tátott szájjal. Aztán észreveszed, hogy az egyik kamera rád szegeződik, és eszedbe jut, hogy te is benne vagy a felvételben.”

Mad-Max-A harag utja-02

Tom Hardy számára a kulcs a fizikai feladatokhoz az volt, hogy Max nincs acélból. „Mindennek ára van – mondja a színész. – Igen, ebben a posztapokaliptikus világban is van fájdalom. Nem szuperhősöket látunk, hanem embereket, akik megsérülnek. És ha földre kerülsz, azt nem lehet finomkodva, óvatosan eljátszani. A kemény helyzeteket úgy kell eljátszani, hogy látszódjon a vásznon is, hogy átmegyünk ezeken a dolgokon. Hozzá tartozik ehhez a szerephez, hogy a saját bőrömön érezzem a sebezhetőséget.”

Miller számára az elkészült film igazi reveláció volt. „Rengetegszer néztem meg a filmet a vágószobában, de most már hátra tudok dőlni és nem azt keresem benne, hogy min kéne változtatni. Már csak az öröm van.”

A Mad Max – A harag útja holnaptól a mozikban!