Minden viszonylagos. Salma Hayek például úgy jellemezte A maflás (12) (Here Comes the Boom, hazai bemutató: november 8.) című új családi vígjátékának forgatását, hogy az volt benne, a legjobb, hogy nem lopták el az ebédjét.

Filmforgatásokat ritkán jellemeznek ilyesmivel: a gyönyörű 45 éves mexikói színésznőt nyilván keserű tapasztalatai indították arra, hogy filmezés közben az elcsent desszertekre gondoljon: a Nagyfiúk 2. készítése közben rendszeres volt az étellopás. Az egyik helyszínt Massachusetts északi részén, az óceán közelében építették fel. A Phillips Park-i ideiglenes stúdiónak pedig volt egy nagy hibája: mocsárra épült, és a környéken hemzsegtek a bűzös borzok – amik nagyon odaszoktak a filmesek közé, sőt, amikor az egyik helyszín kedvéért egy facsoportot ültettek, a szemtelen állatok egyenesen a díszletbe költöztek be. Nem is csoda: hosszú pultokon folyamatosan terített asztal várta őket. Adam Sandler és társai kénytelenek voltak állandó őrséget kérni a helyi állatigazgatási hivatal munkatársaitól, akik viszont az elfogott bűzös borzokat csupán néhányszáz méterre vitték, és ott újra elengedték: az állatvédelmi törvény nem engedi, hogy messzebb szállítsák őket szokásos lakhelyüktől.

A maflás-ban Kevin James folyton el akar csábítani, és vacsorát főz nekem. Mázli, hogy ott nem voltak a környéken borzak, mert biztosan lecsaptak volna ránk – hasonlította össze két vígjátékát Hayek a hollywood.com-on. – Kevin James-nek megvan az a szokása, hogy beleeszik a mellette ebédelő tányérjába, de őt azért könnyebb elhessenteni.

IC Press